Evlilik Teklifi Yüzüğü Nasıl Seçilir?

İlişkisini ciddi bir düzeye taşımak isteyen çiftler için evlilik teklifi ilk adımdır. Evlilik teklifinin de olmazsa olmazı yüzüktür. Evlilik teklifi yüzüğü genellikle pırlanta tektaş ve vintage tektaş tercih edilmektedir. Sevgilisine kendisini özel hissettirmek isteyen kişiler için yüzük seçimi ve evlilik teklifi organizasyonu çok önemlidir. Mükemmel bir evlilik teklifi anı yaşamak için doğru yüzüğü ve doğru mekanı seçmek gerekir. Sayısız model ve seçenek arasından evlilik teklifi için yüzük seçmek çoğu zaman uzun zaman almaktadır. Doğru yüzük seçimi için partnerin zevki ve tarzı hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Evlilik teklifi için yüzükler genellikle klasik tektaş  ve vintage yüzük modeller tercih edilmektedir. Fakat günümüzde tektaş görünümünde farklı özelliklere sahip olan yüzük modelleri bulunmaktadır. Bu yüzük modelleri arasından seçim yapmak için öncelikle evlilik teklifi yüzüğünde bulunması gereken özelliklere dikkat edilmesi gerekir.

Evlilik Teklifi Yüzüğü Nasıl Olmalı?

Evlilik teklifi yüzüğü nasıl olmalı sorusu birçok kişi için büyük bir soru işareti oluşturmakta. Özellikle ilk kez yüzük seçimi yapacak olan eşler genellikle yüzük özellikleri hakkında bilgi sahibi değillerdir. Sevdiği kadına en şık olan yüzükle evlenme teklifi etmek isteyen kişilerin temel düzeyde bazı bilgilere sahip olması gerekmektedir. Evlilik teklifi uzun yıllardır gelenek haline gelen bir seremonidir. İlişkisini ciddi bir boyuta taşımak isteyen kişiler için ilk adımdır. Evlilik teklifi gibi bir anı ölümsüz kılmak için yüzük seçimine önem verilmesi tavsiye edilmektedir.

Farklı taşlarla tasarlanan tektaş modellerinin en değerlisi pırlanta tektaş yüzüktür. Uzun yıllar dayanıklılığını ve parlaklığını koruyan pırlanta tektaş yüzükler evlilik teklifi için tercih edilmektedir. İlişkisini bir adım ileriye isteyen kişilerin pırlanta tektaş yüzük tercih etmesi en doğru karardır. Pırlanta haricinde olan taşların parlaklığı kısa süre içerisinde yok olmaktadır. Manevi değeri yüksek olan tektaş evlilik yüzüğü uzun yıllar kullanım için uygun olmalıdır. Birlikte ortak bir hayata adım atacağınız partneriniz için en değerli olan yüzüğü seçmeniz ona kendini iyi hissettirecektir. Farklı karat ağırlığına sahip olan tektaş yüzüklerin büyüklükleri ve tasarımları da farklı olmaktadır. Her yaşa ve zevke uygun olan pırlanta tektaş modellerinden sevdiğinizin zevkine en uygun olan pırlanta tektaş yüzük modelini tercih edebilirsiniz.

Evlilik Teklifi Yüzük Modelleri

Tektaş yüzük evlilik teklifi için tercih edilen yüzük modelidir. Klasik tektaş yüzük modellerinin yanı sıra farklı tasarımlara sahip olan pırlanta modelleri de bulunmaktadır. Sevdiğinize hediye edebileceğiniz şık 3 tektaş modeli şu şekilde oluşmaktadır;

  • Pırlanta Tektaş Yüzük

Pırlanta tektaş yüzük evlilik teklifi sırasında en sık tercih edilen yüzük modelidir. Klasik bir model olan pırlanta tektaş her dönem trend olmayı sürdürmektedir. Farklı takılarla kolay uyum sağlayan bu model evlilik teklifi yüzüğü seçiminde risk almak istemeyen kişiler için iyi bir seçim olabilir. Tek bir büyük taş olarak tasarlanan tektaş farklı büyüklüklerde olmaktadır. Karat ağırlığına göre değişen tektaş büyüklükleri farklı zevklere hitap etmektedir. Sade yüzük sevenler için 0,30-0,50 karat ağırlığında minimal tektaş modelleri tasarlanırken gösterişli yüzük sevenler içinse 0,50-0,90 karat arasında göz alıcı tektaş modelleri tasarlanmaktadır.

  • Pırlanta Baget Yüzük

Son yıllarda göz önünde olmaya başlayan pırlanta baget yüzükler evlilik teklifi için farklı yüzük modeli arayanların tercih ettiği ilk modeldir. Baget kesim pırlantalarla tasarlanan bu model aynı zamanda minik pırlantalarla zenginleştirilmektedir. Şık bir görünüme sahip olan baget tasarıma sahip pırlanta nişan yüzükleri olarak da tercih edilmektedir. Evlilik teklifi aşamasını atlayarak ilk adım olarak nişan merasimini tercih eden kişiler tektaş yüzüğü nişan yüzüğü olarak tercih etmektedir. Klasik alyans öncesinde takılan nişan yüzüğü alyansla birlikte kullanılabildiği gibi ayrı olarak da kullanılabilmektedir.

  • Vintage Yüzük

Vintage yüzük en dikkat çeken tektaş yüzük modelleri arasında yer almaktadır. pırlantaların ve değerli taşların birleşimiyle oluşturulan vintage yüzük yoğun bir ışıltıya sahiptir. Vintage yüzükler klasik tektaş olarak tasarlanabildiği gibi baget, su damlası ya da oval şekillerde de tasarlanmaktadır. Yoğun detaylara sahip olan vintage yüzükler özellikle ışıltı ve gösteriş seven kişiler tarafından tercih edilmektedir. Partneri gösteriş seven kişiler için vintage pırlanta yüzük evlilik teklifi sırasında tercih edilmesi gereken yüzük modelleri arasındadır.

Vintage pırlanta söz yüzüğü olarak da tercih edilmektedir. Evlilik teklifinin ardından gerçekleştirilen söz merasiminde ikinci bir yüzük seçimi yapılması gerekir. Klasik tektaş yüzükle evlenme teklifi yapan kişiler için farklı bir yüzük modeli tercih edilmesi daha doğru olabilir. Vintage yüzük modeli farklı tasarımlarıyla şık bir söz yüzüğü alternatifi oluşturabilir.

Evlilik Teklifi Yüzüğü Fiyatları 

Evlilik teklifi yüzüğü fiyatları yüzük modeline, karat berraklığına ve rengine göre değişiklik göstermektedir. Genellikle pırlanta olarak tercih edilen evlilik teklifi yüzükleri fiyatları ortalamanın üzerinde olabilir. Dayanıklı ve değerli taş kategorisinde bulunan pırlantanın sayısız modeli bulunmaktadır. Farklı kesim şekillerinde tasarlanan pırlanta yüzüklerin işçiliği ve ağırlığı fiyatının belirlenmesinde önemli etkenlerdendir. Özel anlar arasında değerlendirilen evlilik teklifi esnasında değerli bir yüzük hediye edilmesi gerekir. Uzun yıllar kullanım için pırlanta yüzük en doğru seçimdir. Farklı birçok bütçeye uygun olarak tasarlanan tektaş evlilik yüzüğü fiyatları arasından kendinize en uygun olanı tercih ederek sevgili partnerinize mükemmel bir evlilik teklifi edebilirsiniz.

العودة إلى المدونة

تعليق

يرجى ملاحظة أنه يجب الموافقة على التعليقات قبل نشرها.

ilginizi çekebilir

1 / 4